Tribina “Zaštita prava i dobrobiti djeteta”

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada u Zlatar Bistrici je u petak 22. ožujka 2019. godine u organizaciji Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica održana tribina pod nazivom „Zaštita prava i dobrobiti djeteta“.

Obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada je prilika za povezivanje socijalnih radnika iz različitih područja djelatnosti, promicanje promjena, širenje socijalne pravde i poštivanja ljudskih prava korištenjem svih resursa zajednice.
Sustav socijalne skrbi temelj je socijalne države, a važan doprinos ove profesije pomaže olakšati život građanima svih dobi.
Posvećeni temeljnim vrijednostima profesije socijalni radnici se zalažu za otvoreno i zdravo društvo oslobođeno od diskriminacije i nasilja, usmjereno prema ekonomskom i socijalnom razvoju i socijalnoj koheziji te punom uvažavanju i zaštiti ljudskih prava svake osobe, također se kroz neformalan kontakt i dijalog s našim korisnicima, građanima i suradnicima ukazuje na važnost međusobnog povezivanja i potrebu zajedničkog zalaganja svakog pojedinca i cijele zajednice za pozitivne društvene promjene, poštivanje ljudskih prava i socijalnu pravdu kao temeljne vrijednosti naše profesije.
Predavanje su održale savjetnice Pravobraniteljice za djecu mag.soc.act Lidija Petrović, i pravnica Ester Radmilo koje su istaknule da: „Poštivanje prava djece nije stvar dobre volje, milosrđa i pragmatičnosti, već obveza“. Tribini su prisustvovale zamjenica župana Jasna Petek, viša stručna suradnica za socijalnu skrb KZŽ-e Miljenka Mužar Sertić, predstavnici škola, ustanova, udruga, patronažne službe. U programu su sudjelovali i učenici 3. razreda OŠ Zlatar Bistrica sa svojim plesnim nastupom.

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.