III. SUSRET UDOMITELJA

Povodom međunarodnog dana obitelji Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica organizirao je dana 15.5.2019. godine u Općini Hrašćina-Trgovišće III. susret udomiteljskih obitelji s područja nadležnosti Centra.

Obitelj je naša najveća vrijednost. Uloga koju obitelj ima u životu svakog pojedinca, jedinstvena je. Ona je nezamjenjiva i neprocjenjiva. Uz obitelji, učimo, sazrijevamo i starimo. U obitelji pronalazimo rješenja za svakodnevne situacije s kojima se suočavamo. Važno je osvijestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi. Svi su oni dio svakog pojedinca te važni u razvoju osobnosti pojedinca.

Obitelj, srce, dom pružaju nam i naši udomitelji. Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi (djetetu ili odrasloj osobi) u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. Svrha udomiteljstva je omogućiti djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i naravno obitelj koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život.

Na području CZSS Zlatar Bistrica ima ukupno 24 udomiteljskih obitelji, 19 za odrasle osobe a 5 za djecu od kojih su 3 srodničke udomiteljske obitelji. Obilježavanje dana obitelji popraćeno je uz recitaciju, pjesmu, zajedništvo.

I ove godine suradnja s lokalnom zajednicom pokazala se jako dobrom, kao dobri domaćini pokazali su se učenici Područne škole Hrašćina koji su dali doprinos svojom pjesmom i recitacijama, KPD Zlatarjevo iz Zlatar te gradsko društvo Crvenog križa Zlatar.

Povodom međunarodnog dana obitelji na susretima udomitelja prisutne je pozdravila zamjenica župana Krapinsko zagorske županije Jasna Petek te načelnik Općine Hrašćina- Trgovišće. Susretu su se pridružili i predstavnici udruge Sveta Ana, udruge Kućna pomoć, KUD Meteor te patronažne sestre.

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.