Sastanak s patronažnim sestrama i liječnicima OM

Stručni radnici Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica održali  su dana 6. studenog  2019. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica  sastanak sa patronažnim sestrama  i liječnicima obiteljske medicine s područja nadležnosti Centra. Svrha sastanka bila je unapređenje međuresorne komunikacije i suradnje.

            Centar za socijalnu skrb, u provođenju svoje djelatnosti u području socijalne skrbi, obiteljsko pravne i kaznenopravne zaštite te udomiteljstva surađuje sa svim dionicima u zajednici. Kao jedan od dionika su i  stručnjaci u sustavu zdravstva. Veliku ulogu imaju prvenstveno u prepoznavanju raznih oblika neadekvatne skrbi,  prepoznavanju zanemarivanja i zlostavljanja djece i odraslih, te u zbrinjavanju osoba sa zdravstvenim problemima pružanjem odgovarajućih zdravstvenih i socijalnih usluga.

            Kvalitetna međuresorna suradnja  podrazumijeva pravovremenu razmjenu potrebnih informacija  te učinkovito djelovanje s ciljem pronalaženja i poduzimanja odgovarajućih mjera te zaštite prava i zadovoljavanja potreba naših korisnika u području zdravstvene i socijalne skrbi.

Slika: Sastanak s patronažnim sestrama i liječnicima OM

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.