Stručno predavanje 15.3.2022.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica organizirao je 18.3.2022. g., stručno predavanje pod temom „Etika i vrijednosti u socijalnom radu“. Predavačica je bila socijalna radnica, Iva Pribolšan.

Svjetski dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u ožujku te su socijalni radnici u cijeloj  zemlji obilježili svoj dan različitim aktivnostima s posebnim naglaskom na zagovaranje socijalne pravde i prava najranjivijih socijalnih skupina, promicanje važnosti ljudskih odnosa, jačanje društvene solidarnosti i globalne povezanosti u cilju izgradnje održivog društva po mjeri svake osobe.

Cilj održavanja stručnog predavanja je podizanje svijesti o važnosti primjene etičkih načela i vrijednosti u socijalnom radu te usvajanje vještina rješavanja etičkih dilema i pitanja.

Posao socijalnog radnika je iznimno stresan, dinamičan, odgovoran, traži dobre organizacijske sposobnosti, puno znanja, vrijednosti i vještina zbog čega se je nužno kontinuirano usavršavati i osposobljavati stručne radnike.

 

 

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.